APPETIZER & COCKTAILS
Cocktails
Spumunte Brut (Italian sparkling wine), Spritz (White wine, soda water, Aperol), Garibaldi (Orange juice, Bitter Campari), Bellini (Peach juice, Prosecco), Fruit juice, Still and sparkling water
Appetizer served on turn
Crunchy vegetable sticks in oil dip
Millefouille of octopus on creamed parsley potatoes
Lorilegio of prosciutto and melon in bamboo cone
Fake Sicilian cannoli with foam soft chees and chopped toasted hazelnuts
Hot fried apetizer
Zucchini spring
Purple eggplant
Clary sage leaves
Pumpkin flower
Crispy onion rings
Donuts fried dough
Island of the appetizer – the angle of the butcher
Coarse-grained salami
Garfagnana’s slow food salamino flavored with porcini mushrooms
Spread Bacon with scent of rosemary
Garfagnana’s Bazzone prosciutto in caliper
Cotechino (typical Italian gelatinous pork sausage) with dill
Salamella belly flavored with red wine
Lard of Colonnata with fresh oregano
Finocchiona of Inpruneta (typical Italian salami with fennel)
Chunks of wild boar salami
The angle of the cheese maker:
Biodynamic Garfagnana cheese
Parmigiano Reggiano in the form
Pecorino cheese
Twist of buffalo mozzarella with cherry tomatoes and basil
Transhumance pecorino chees of raw milk
Pienza pecorino chees semi-seasoned
Fresh ricotta chees bound with oil and raw scent of black pepper
Soft stracchino cheese with hazelnuts grain
Served with:
Strong sweet onions blondes
Greek yogurt and walnuts
Acacia honey
Candy red onion
Jam of sweet red peppers
The angle of the baker:
White bread baked in wood oven
Brown bread
“Ugly” Bread from Versilia
Altamura bread
Focaccia (typical Italian bread)
Five cereals focaccia
Tuscan soup and not only:
Chickpea puree and cod’s pulp with rosemary
Pappa al pomodoro (typical Italian tomato and bread soup)
Velvet sauce of zucchini with spicy squid pen
Carpaccio island:
Carpaccio of smoked tuna, olive oil and raw walnuts pekam
Carpaccio of fresh salmon with citrus dill and olive oil
Octopus salad, arugula and hazelnuts
Beef carpaccio with rocket leaves and parmesan flakes
Tabbouleh (crunchy vegetables in the oven with the scent of mint and lemon juice)
…Show cooking – fish island:
Cooking on flame in front of you, your chef will pick up from a big ice waterfall the fish, as calamari, red prawns, reef octopus, crispy cuttlefish, preparing a warm sea salad with mirepoix of seasoned vegetables, flavoring it all with a slight citronnette.
The brazier on sight: (EXTRA)
Eggplant and grilled zucchini
Veggie burgers
Tufts of Treviso chicory
Tomino bacon
Skewers of cheese and bacon
Crostini with slices of tomatoes and smoked cheese
Mini burgers of Chianina meat
TO START
IN THE BEST WAY
THE DINNER
Menù n.1
ravioli di ricotta e spinaci alla gallinella di mare, mentuccia e pinoli tostati
riso basmati alla crema di asparagi e scampi di sicilia
trasparenze di mare con calamaretti penna ,
cozze e vongole veraci su filanje di verdure primavera e pomodorini confit
Menù n.2
trofie al ragù di sella di coniglio e funghi porcini trifolati al timo
oppure
riso basmati alla crema di zucca gialla, provola affumicata e uvetta al vino bianco
tagliata di controfiletto di limousine su misticanza di stagione, foglie di parmigiano e riduzione di aceto balsamico
Menù n.3
chicche al ragù di pescatrice basilico fresco e filetti di mandorla
oppure
paccheri di Gragnano al filetto di pomodoro di Pachino e mozzarella di bufala
punta di vitella brasata in forno al sale di maldon con tortino di patate al rosmarino su salsa di barbe rosse
La sorbetteria
all’interno di un grande mastello di rame riempito di ghiaccio il mastro gelataio sporzionerà i vari tipi di sorbetti di stagione; sorbetto
di fichi girotti e noci pekam, sorbetto al moito, sorbetto alla pesca di vigna e passito, sorbetto d’arancia rossa e zenzero fresco, gelato
alle fragoline di bosco
Dessert Nunziale
torta degli Sposi da definire
Buffet dessert
fonduta di cioccolato con alzate di frutta fresca
trancetti di bavarese di ricotta al miele di fiori d’arancio
spiedini di ananas
panna cotta mignon
mousse cioccolato e arancia
bicchierino di cioccolato e gèele di frutti di bosco
parfait di frutta in bicchierino
cremoso di vino santo con biscotti alle mandorle e polvere di pinoli
ELEGANTLY
SERVED AT THE TABLE
AFTER DINNER
American Bar , Fruit Bar e Cocktails:
Cognac, Calvados, Tequila, Vodka, Gin Baileys, Liquori al caffè, Grand Marnier, Cointrau, Whisky,
Rhum chiari e scuri, Brandy italiano e spagnolo
Cocktails
Gin tonic, Gin lemon, Vodka tonic, Vodka lemon, Americano, Cuba libre, Negroni, Pina colada, Whisky sour, Rhum sour, Martini
Pestati
Caipiroska, Caipiroska alla fragola, Caipirinha, Mojito
WHEN
THE EVENT BEGINS
WINE LIST
rosso tenuta di Valgiano Marchese Tucci
bianco azienda vinicola La Badiola, S.Pancrazio
moscato d’Asti
prosecco di Valdobbiadene
